Kursinfo

Här hittar du de olika kurserna som du kan gå för att utveckla din dans.

Det vanligaste är att man går kurserna Grundkurs och Fortsättningskurs i en följd. Men det är inte heller ovanligt att man väljer att ta en extra omgång av Grundkursen för att sätta grunderna lite bättre innan man går vidare.
Innan man ger sig på vår Avancerad kurs så rekommenderar vi starkt att gå om Fortsättningskursen ett par, tre gånger för att få allt på plats. Det är även bra att dansa en del utanför kurserna för att verkligen känna att man har koll på sin egen dans. Det blir en nivåhöjning och även ett annat fokus på den Avancerade kursen.
Så för att få ut maximalt av kursen ska man känna sig bekväm i sin dans och ha viljan att utveckla den ytterligare.
Varje höst och vår startar vi minst en Grund-, Fortsättnings- och Avancerad kurs. Dessa kurser körs i två delar à 6 kurstillfällen.


Grundkurs

Här lär vi oss grunderna och hinner även med att gå igenom ett gäng turer. I slutet av kursen har du tillräckligt med dig för att kunna dansa en varierad dans. Vi kommer även att lägga lite vikt vid att få till känslan i de turer vi lär oss.
Denna kurs är för dig som är nybörjare eller har buggat för länge sedan eller vill finslipa grunderna lite extra.


Fortsättningskurs

Fortsättningskursen bygger vidare på det vi lärt oss på Grundkursen. Nu ökar vi successivt antalet turer och svårighetsgrad. Större vikt läggs på känslan i dansen och mycket teknik vävs in för att hitta dansens härliga charm. De allra flesta går om denna kursen minst en gång för att få detta att sitta bra innan man går vidare till nästa nivå. Här blandas elever som kommer direkt från Grundkursen med elever som gått både Fortsättnings- och Avancerad kurs innan. Det är även många som väljer att hålla sig på denna kursen till och från under många år för att underhålla sin dans.


Avancerad kurs

Denna kurs är lite annorlunda uppbyggd än de tidigare. Här varvar vi teknik, nya turer och utmaningar där man får laborera med de turer man har och tillsammans med sin partner hitta nya variationer. Vi övar med både långsamma och snabba tempon. Stor vikt läggs vid att man själv är nyfiken och vill utveckla sin dans genom att bli medveten om vad man gör och är öppen för variationer. Antalet elever är lite färre och vi har mer utrymme för personlig feedback. Om man inte kan närvara måste man meddela detta till ledarna så att inte din partner får stå vid sidan. Ringer du innan kurskvällen så hinner vi som regel att fixa en ersättare. Du dansar inte med din ”partner” hela kvällen utan det är jämna byten precis som på tidigare kurser.


Rabatt

Som deltagare på våra kurser har du 10% rabatt när du handlar på Danskor.se
Kika gärna in på deras hemsida för att inspireras ett stora utbud!
Eller åk förbi Stora Höga och gör ett besök direkt i butiken.
Uppge rabatten vid varje köptillfälle.
www.dansskor.se

%d bloggare gillar detta: