Hur fungerar det?


Kursen i grova drag

IMG_1050

En kurs består av 6 kurstillfällen. Varje kurstillfälle är 2 timmar och 15 minuter.
De 15 minuterna använder vi till en kaffepaus, resten av tiden tränar och dansar vi.
När du kommer till kursen (oavsett om du kommer ensam eller som ett par) så kommer du att mötas av 2 kursledare och ett flertal assistenter (gäller inte på Avancerad kurs).
Ledarna styr lektionerna och instruerar. Assistenterna är med och i huvudsak dansar tillsammans med er elever och kan ge personlig hjälp om så önskas.


Lektionsupplägg

Vi skall först och främst ha kul på kurserna! Lär vi oss dessutom dansa är det toppen 🙂

Vi kommer att börja lektionen med en kort uppvärmningsdans och fortsätter sedan med att repetera det vi gjort på tidigare lektioner under den första timman. Sedan tar vi en kvarts fika paus och fortsätter resten av lektionen med att träna på nya turer.

När vi lär ut en ny tur så gör vi det steg för steg. Vi delar upp turen i små bitar som vi övar på för att sedan sätta ihop dem till en helhet. Vi övar först utan musik och sedan med. Vi övar sedan turen i dansen och då har du chansen att få hjälp av en assistent som kan ge praktiska tips precis när ni dansar. Passa på och fråga så mycket du kan! Ibland kan en tur kännas väldigt svår och då är det viktigt att veta att man kommer att repetera detta om igen. Många turer återkommer också som delar i andra turer så man får många chanser att nöta in turerna. Oftast är det svåraste att knäcka den första nöten, sen har man hittat tekniken för att klara resten!


Våra Assistenter

På Grund- och Fortsättningskurs har vi med ett flertal assistenter. De är med och dansar och är en fantastisk hjälp för dig som elev. Du får personlig hjälp och kan ställa frågor som kanske känns obekväma att ställa i den stora gruppen. Genom att dansa med assistenterna får du ju också känna hur en viss tur skall genomföras. Passa på och fråga dem när du får chansen.


Lite om klädsel och utrustning

Ta med dig ett par skor att byta om till, helst med en sula som glider lätt på parkett.
Att byta skor är viktigt för att kunna hålla golvet fritt från grus och smuts utifrån. Detta sliter annars väldigt på golvet på lång sikt och på kort sikt gör det golvet svårt att kontrollera mellan halt/strävt.
Glid under sulan är bra dels för att du enklare kan göra vissa övningar, dels för att du skonar dina knän.

Du kommer att bli svettig, framför allt på Fortsättning och Avancerad kurs, så klä dig inte för varmt. När vi fått upp farten riktigt ordentligt lite längre fram i kursen kan det till och med vara skönt att ha med sig ett byte av tröja.


Fikapaus

I fikapausen kan man antingen ha med sig eget fika eller köpa i kurslokalen till låga priser.
Det finns kaffe, dricka, någon kaka och macka.


Avslutningsfest

Varje termin avslutar vi med en trevlig fest. Den är inte del av kursen utan en aktivitet som man kan anmäla sig till om man vill.
Utformningen av festerna varierar lite men normalt serverar vi en flerrätters middag.

Vi har ofta någon form av tema och man är fri att välja om man skall försöka följa temat med sin klädsel eller om man bara skall njuta av festen som man är. Inga krav alls!

Vi serverar inte alkoholhaltiga drycker, men du kan själv ta med dig det som du önskar dricka till festen.

Vi har ibland någon form av underhållning till middagen, du kan ju titta lite på bilderna nedan för att få en föreställning av hur det kan se ut. Bara för detta spektakel kan det vara värt att delta.

Efter middagen blir det förstås dans. Ibland till inspelad musik och ibland till liveband. Merparten av musiken är givetvis anpassad till att dansa Bugg, men du som vill och kan kan säkert hitta lite lugnare låtar som det funkar att dansa tex Fox till.

Anmälning och betalning till festerna tar vi upp på våra kurser. Swishbetalning på plats gäller.

Vi brukar göra så att vi reserverar biljetter till varje kurs under några veckor. Veckan innan festen släpper vi sedan eventuellt kvarvarande biljetter till andra kurser och tidigare elever. Är det så att du köpt biljett och sedan inte kan komma på festen, tex att du blir sjuk. Kontakta då någon av våra ledare så försöker vi sälja biljetterna till de som står i kö.

%d bloggare gillar detta: