Kurserna

 

Här hittar du de olika kurser som du kan gå för att utveckla din dans.

Det vanligaste är att man går kurserna Grundkurs och Fortsättningskurs i en följd. Men det är många som väljer att kanske ta en extra omgång av Grundkursen för att sätta grunderna lite bättre innan man går vidare.

Innan man ger sig på vår Avancerad kurs så rekommenderar vi starkt att gå om Fortsättningskursen för att få allt på plats. Lite beroende på hur mycket man dansar utanför kurserna kan det var bra att gå Fortsättningskursen både två och tre gånger.

Det blir en nivåhöjning och även ett annat fokus på den Avancerade kursen.

Så för att få ut maximalt av kursen ska man känna sig bekväm i sin dans och ha viljan att utveckla den ytterligare.

Varje höst och vår startar vi minst en Grund-, Fortsättnings- och Avancerad kurs. Dessa kurser körs i två delar à 6 kurstillfällen.

Grundkurs

Här lär vi oss grunderna och hinner även med att gå igenom ett gäng turer. I slutet av kursen har du tillräckligt med dig för att kunna dansa en varierad dans. Vi kommer även att lägga lite vikt vid att få till känslan i de turer vi lär oss.

Denna kurs är för dig som är nybörjare eller har buggat för länge sedan eller vill finslipa grunderna lite extra.

Fortsättningskurs

Fortsättningskursen bygger vidare på det vi lärt oss på Grundkursen. Nu ökar vi successivt antalet turer och svårighetsgrad. Större vikt läggs på känslan i dansen och mycket teknik vävs in för att hitta dansen härliga charm. De allra flesta går om denna kursen minst en gång för att få detta att sitta bra innan man går vidare till nästa nivå. Här blandas elever som kommer direkt från Grundkursen med elever som gått både Fortsättnings- och Avancerad kurs innan. Det är även många som väljer att hålla sig på denna kursen till och från under många år för att underhålla sin dans.

Avancerad kurs

Denna kurs är lite annorlunda uppbyggd än de tidigare. Här varvar vi teknik, nya turer och utmaningar där man får laborera med de turer man har och tillsammans med sin partner hitta nya variationer. Vi övar med både långsamma och snabba tempon. Stor vikt läggs vid att man själv är nyfiken och vill utveckla sin dans genom att bli medveten om vad man gör och öppen för variationer. Antalet elever är lite färre och vi har mer utrymme för personlig feedback. Om man inte kan närvara måste man meddela detta till ledarna så att inte din partner får stå vid sidan. Ringer du innan kurskvällen så hinner vi som regel att fixa en ersättare. Du dansar inte med din ”partner” hela kvällen utan det är jämna byten precis som på tidigare kurser.

Grund- och Fortsättningskurs, den senare gärna flera gånger! Alla har vi olika lätt för att ta till oss saker och vi lägger olika mycket tid på dansen utanför kurserna. Därför är det alltid bra att känna efter om man vill ha mer utmaning eller om man vill dansa lite mer på fortsättningsnivå och hitta känslan först.

%d bloggare gillar detta: